Vilsen 12: Sumana Landqvist

Eve hann inte reagera, Earl såg hur den vackra kvinnan föll ihop med en lätt duns på stengolvet. Han skyndade sig in i huset och stängde varsamt den vita trädörren efter sig. ”Förlåt Eve”, viskade han hest innan han tog ett steg över kroppen och smög sig vidare in i det ståtliga huset.

Jim satt kvar i köket, djupt försjunken i tankar och högst ovetandes om vad som just hänt i hallen. Han hade inte ens lagt märke till att Eve lämnat köket.

Earl försökte röra sig som ett kattdjur smygandes på sitt byte, men han upptäckte att den taktiken inte fungerade då han nästan hade omkull ett sideboard med en lampa gjord av Maximilian Luricati. Ljudet från stöten ekade i det tysta huset vilket fick Earl att inse att han nu kunde vara den jagade.

Jim hade rest sig och stod vid köksbänken och kollade ut genom fönstret, det började bli kväll och de stora svarta bilarna blev allt fler och en kvinna i rosa byxor med matchande tröja, keps och skor for förbi fönstret. Han hörde ett ljud som fick honom att slita blicken från det perfekta Amerika. Han kom att tänka på Eve, det var först nu som han upptäckte att hon inte var där, vad höll hon på med? Han vände sig om och gick i riktning mot vardagsrummet och uteplatsen.

Earl som stod och tryckte bakom en dörr såg Jim gå förbi på väg mot terrassen. Han slängde en snabb blick på klockan, enligt alla veckors spaning så visste han att Eves man Richard var på väg hem från sitt jobb vid det här laget. Han var tvungen att få tag på Jim och det snabbt. Han hörde orden från chefen i sitt huvud och han visste att inom en timme var de tvungna att befinna sig på flygplanet.

Jim gick ut på de stora stenplattorna och kollade ut över den underbara trädgården. Hans ögon fastnade på den turkosa poolen som hade formen av en hexagon. Han hade svårt att förstå att människor kunde bo sådär, att vara nästintill ekonomiskt oberoende och bara leva livet.

Earl försökte komma på det effektivaste sättet att få med sig Jim till bilen, han kunde inte slå honom medvetslös eftersom han inte skulle kunna bära honom till bilen osedd. Earl kom fram till att den bästa metoden skulle vara att ta fram pistolen och tvinga Jim att följa med, trots riskerna. Sakta smög han sig fram och närmade sig Jim som fortfarande beundrade den fina terrassen och trädgården. Just som han närmade sig Jim hördes ett skrik från hallen, paniken steg i Earl och Jim hoppade till av det plötsliga ljudet, förvånad stirrade han på den okände korpulenta mannen som riktade en pistol rakt emot honom.


Kommentarer
Postat av: Anonym

bra!

2011-03-08 @ 11:50:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0